Talianské rizoto
- 300 gryža guľatá
- 1 lvývar zeleninový
- 50 gmaslo
- 1 kscibuľa
- 2 strúčikycesnak
- 100 gparmezán
- 250 ghuba barania hlava
- 1 dclsmotana na šľahanie
- 1 dclvíno biele
- vňať petržlenová
Postup receptu
Ryžu si uvaríme al dente,
Kým sa varí, očistené, pokrájané huby orestujeme na masle s cibuľou,pridáme cesnak a zalejeme vývarom a vínom.
Keď je ryža uvarená pridáme huby a zľahka spolu zmiešame. Podľa potreby ochutíme soľou, zalejeme smotanou a zasypeme polovicou parmezánu Na miernom ohni prehrejeme,aby sa syr a smotana dobre spojili .
Pred podávaním každú porciu posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.
A toto je ten úlovok v plnej svojej kráse.